Digital21

Digital21 skal fremme næringslivets evne og mulighet til både å utvikle og ta i bruk ny teknologi og kunnskap i takt med den økende digitaliseringen.

Våren 2017 tok regjeringen initiativ til å etablere Digital21, et strategisk organ som skal fremme næringslivets evne og mulighet til å utvikle og ta i bruk ny teknologi og kunnskap i takt med den økende digitaliseringen. DigitalNorway er sekretariat for Digital21.

60 konkrete tiltak

Digital21 har utarbeidet en strategi med mer enn 60 konkrete tiltak som alle sammen skal bidra til at vi beveger oss i riktig retning. Strategien peker på fem viktige oppgaver som næringslivet, akademia og det offentlige må løse sammen. De fem oppgavene er:

Seriens popularitet kan i stor grad tilskrives Lunds evne til å treffe spikeren på hodet i de mange kontorsituasjonene mange av oss er borti daglig – enten man baler med powerpoint eller kaffekokere.

Seriens popularitet kan i stor grad tilskrives Lunds evne til å treffe spikeren på hodet i de mange kontorsituasjonene mange av oss er borti daglig – enten man baler med powerpoint eller kaffekokere.

Digitalisering griper inn i på nye måter

Det betyr at vi må tenke annerledes om organisering. Vi må bygge kompetanse på tvers – vi må utvikle teknologier som fungerer på tvers – vi må utvikle bedrifter som opererer på tvers – vi må utvikle regelverk på tvers – og vi må sørge for at forvaltningen også kan operere på tvers.

Digital21 har gjennomført en omfattende og involverende strategiprosess. Vi har vært ute og hørt hvor skoen trykker for norsk næringsliv og har hatt 600 deltagere på elleve innspillmøter rundt i landet. Vi har etablert seks ekspertgrupper på områder som er viktige for næringslivets evne til å utvikle, innovere og ta i bruk ny teknologi.

Last ned og les strategien her.

RELATERT

Kunstig intelligens

Hva er en KI-agent – og hva kan den brukes til?

KI-ekspert Morten Goodwin forklarer deg det du trenger å vite om høstens store KI-trendbegrep. 

Kunnskap

Gratis nettstudier hos UiB: Digital kompetanse for arbeidslivet

I et samarbeid med blant annet Digital Norway tilbyr Universitetet i Bergen (UiB) fra februar 2025 tre svært etterspurte nettbaserte emner: data, kunstig intelligens og personvern/GDPR. Nettstudiene er gratis og som venn av Digital Norway får du muligheten til å melde deg på før alle andre!

Bits & Bytes

KI-verktøy er blitt fastlegenes favoritt – men er det trygt?

Auto-transkribering av pasientmøter har inntatt legekontorer verden over. Nå viser det seg at den mest brukte KI-modellen finner på egen tekst. Mer om dette og ukens tech-nyheter i Bits & Bytes. 

Kunstig intelligens

Dette må til før Equinor igangsetter et KI-prosjekt

For å bli et datadrevet selskap, er kompetanse om kunstig intelligens helt nødvendig, forklarer maskinlæringsekspert i Equinor. 

Bits & Bytes

Nå kan KI styre datamaskinen din – om du tør?

Claude kan ta over tastatur, mus og programmer på PC-en. Men er vi klare for KI-agenter? Mer om dette og ukens tech-nyheter i Bits & Bytes.

Kunstig intelligens

– KI er en stor del av ingeniørers hverdag

De driver med objektgjenkjenning, smarte chatboter og KI-generert geometri. Nå ruster landets rådgivende ingeniører seg for fremtiden – sammen med Digital Norway. 

Bits & Bytes

Trenger vi kjernekraft for kunstig intelligens? 

Google, Amazon og Microsoft flørter med alternative energikilder. Mer om dette og ukens tech-nyheter i Bits & Bytes.

Kunstig intelligens

Slik kom Fønix i gang med kunstig intelligens 

Les om hvordan bedriften Fønix har jobbet strukturert med å bygge kunnskap og kompetanse om kunstig intelligens internt i virksomheten.

Bits & Bytes

Tesla lanserte selvkjørende taxi – og viste frem armé av roboter

Likevel har ikke markedet ståltro på Musks siste krumspring. Les mer om dette og ukens tech-nyheter i Bits & Bytes.